Dykkurs för Barn

-Bubbelmaker 8 år  (Prova på dyk för barn)

Bubblemaker är ett prova på dyk för barn som fyllt 8 år. Vi går igenom dykutrustningens funktion och de vanligaste tecken vi använder oss av vid dykning. Den största delen av dyket handlar om att ha roligt. Dykningen sker tillsammans med en certifierad och erfaren instruktör i pool på 1,5 meter.

Förkrav: Vattenvana
I kursen ingår: Diplom, kursmaterial, Loggbok, Certifikat. Beachhandduk, klistermärke, emblem, tatuering, Cressi Marea mask & snorkel

-PADI Seal Team 8-12 år   

Denna kurs är för de barn som letar efter ett riktigt action paket fyllt med roliga vattenuppdrag i en pool. Har du aldrig undrat hur det är att dyka med ficklampa, ta digitala bilder under vattnet eller flyta omkring viktlös som en astronaut? Vattenuppdragen introducerar barnen till vrak, navigation, flytkraftskontroll, undervattens fotografering, vattenliv och mycket annat. Här är din chans att göra coola grejer i en pool, träffa nya vänner och dela ditt undervattensäventyr med. Barn älskar att lära sig om dykning med Seal Teams vattenuppdrag som är den roligaste delen. Det bästa med vattenuppdragen är att man förstärker värdet med säker dykning samtidigt som man har roligt. PADI Seals får prova på en mängd olika dyk. Det är ett bra sett att utveckla sina kunskaper mot ett riktigt Jr Open Water certifikat vi tidigast 10 års ålder.

Padi Seal Team består av vattenuppdrag 1-5 vilket lär barnen grunderna för dykning som t.ex. avvägning, masktömning, återfinnande av regulator m.m. Efter att barnen byggt upp en säker grund av dykfärdigheter finns möjligheter för barnen att gå Padi Master Seal Team.

Förkrav: Vattenvana
I kursen ingår: Diplom, kursmaterial, Loggbok, Certifikat.

-Padi Master Seal Team 8-12år

Nästa steg i utbildningen består av 10 roliga uppdrag. PADI Seal Team hjälper barnen att ta eget ansvar och värna om vår vattenmiljö. Kurserna sker endast i pool med en certifierad, tränad instruktör. Utrustningen barnen använder är samma utrustning vuxna använder fast i mindre storlek.

Efter att barnen har gjort 10 st Vattenuppdrag (Aqua missions) erhåller barnen ett nytt certifikat som heter Master Seal Team. Aqua Missions / vattenppdrag som man gör under kursen är:

 • Nattdykar specialist.
 • Sök & Bärgnings specialist
 • Vrakdykar specialist
 • Fridykar specialist
 • Säkerhets specialist
 • Foto specialist
 • UW Navigations specialist
 • Miljö Specialist
 • Fisk specialist
 • Flytkraftskontrolls specialist

Förkrav: Padi Seal Team
I kursen ingår: Diplom, kursmaterial, Certifikat.

-Junior Open Water Diver 10-14 år

Om du alltid önskat att få lära dig dyka, upptäcka nya äventyr eller bara se världen under ytan så är det här det börjar. PADI Open Water Diver kursen är den populäraste dykkursen i världen. Det finns finns över 28 miljoner certifierade Padi dykare världen över. ett varningens ord: börjar du dyka finns risken att du aldrig vill sluta.
Förkrav: För Jr Open Water Diver kursen skall man ha fyllt 10 år och kunna simma 200 meter.

Vad kommer du lära dig?

PADI Jr Open Water Diver kursen består av tre avsnitt:
-Teori lektioner med eLearning för att förstå grunderna med apparatdykning.
-Pooldyk för att öva dykfärdigheter som är viktigt för bekväma och säkra dyk.
-Utomhusdyk för att repetera det du övat på i pool och för att utforska undervattensvärlden!
Under kursen kommer du göra 5st dyk i pool eller poolliknande förhållanden och 4st dyk utomhus. Skulle elevens färdigheter inte räcka till efter dessa dyk så får man köpa till fler lektioner.

Efter godkänd kurs får du:

 • 10-11 år Junior Open Water Diver får dyka med en förälder eller med en PADI Divemaster/Instruktör till max 12 meter.
 • 12-14 år Junior Open Water Diver får dyka med andra certifierade dykare som är 18 år eller äldre. 
 • Planera och logga dina dyk med din parkamrat i förhållanden som ni är tränade fö eller på platser ni har dykerfarenhet ifrån.
 • Fortsätta din dykutbildning med äventyrsdyk (Adventure Dives) eller gå någon specialkurs.

Förkrav: Kunna simma 200 m & flyta eller trampa vatten 10 minuter
I kursen ingår: Certifikat, digital loggbok, eLearning, Lån av utrustning.
Av hygieniska skäl kräver vi att man har egen mask & snorkel      

Vi rekomenderar att man även köper boots & hälremsfenor.

På alla våra kurser får man fylla i en hälsodeklaration att man är fullt frisk, skulle man inte uppfylla kraven i hälsodeklarationen behöver det inte vara avgörande om man får dyka eller inte. Då får en läkare göra den slutliga bedömningen. Hälsodeklaration