Dykkurs för Barn

-Bubbelmaker 8 år  (Prova på dyk för barn)

Bubblemaker är ett prova på dyk för barn som fyllt 8 år. Vi går igenom dykutrustningens funktion och de vanligaste tecken vi använder oss av vid dykning. Den största delen av dyket handlar om att ha roligt. Dykningen sker tillsammans med en certifierad och erfaren instruktör i pool på max djup 2 meter. På  Bubbelmaker dyket har vi max 2 barn samtidigt.

-PADI Seal Team 8-10 år   

Denna kurs är för de barn som letar efter ett riktigt action paket fyllt med roliga vattenuppdrag i en pool. Har du aldrig undrat hur det är att dyka med ficklampa, ta digitala bilder under vattnet eller flyta omkring viktlös som en astronaut? Vattenuppdragen introducerar barnen till vrak, navigation, flytkraftskontroll, undervattens photografering, vattenliv och mycket annat. Här är din chans att göra coola grejer i en pool, träffa nya vänner och dela ditt undervattens äventyr med. Barn älskar att lära sig om dykning med Seal Teams vattenuppdrag som är den roligaste delen. Det bästa med vattenuppdragen är att man förstärker värdet med säker dykning samtidigt som man har roligt. PADI Seals får prova på en mängd olika dyk, det är ett bra sett att utveckla sina kunskaper mot ett riktigt Jr Open Water certifikat vi 10 års ålder. Kursen är uppdelad i 2 st utbildningssteg. steg 1 består av vattenuppdrag 1-5 vilket lär barnen grunderna för dykning som t.ex. avvägning, masktömning, och återfinnande av regulator m.m Efter att barnen byggt upp en säker grund av dykfärdigheter flyttar barnen till steg 2. Nästa steg i utbildningen består av massor av roliga uppdrag, som varar i ungefär 1 tim vardera. PADI Seal Team hjälper barnen att ta eget ansvar och värna om vår vattenmiljö. Kurserna sker endast i pool med en certifierad, tränad instruktör. Utrustningen barnen använder är samma utrustning vuxna använder fast i mindre storlek.

Förkrav: Vattenvana
I kursen ingår: Diplom, kursmaterial, Loggbok, Certifikat.

-Master Seal Team 8-10 år

Efter att barnen har gjort 10 st Vattenuppdrag (Aqua missions). Erhåller barnen ett nytt certifikat som heter Master Seal Team. Här är bara några av våra Aqua Missions / vattenppdrag som man kan välja mellan:

 • Nattdykar specialist.
 • Sök & Bärgnings specialist
 • Vrakdykar specialist
 • Fridykar specialist
 • Säkerhets specialist
 • Strömdyknings specialist
 • UW Navigations specialist

Förkrav: Padi Seal Team
I kursen ingår: Diplom, kursmaterial, Certifikat.

-Junior Open Water Diver 10-14 år

Om du alltid önskat att få lära dig dyka, Upptäcka nya äventyr eller bara se världen under ytan, Det är här det startar. PADI Open Water Diver kursen är den populäraste kursen i världen, och har introducerats för flera miljoner människor i denna äventyrliga livsstilen. Börjar du dyka finns risken att du aldrig vill sluta.
Förkrav: För Jr Open water Diver kursen skall man Fyllt 10 år, inläst kursbok, kunna simma 200 meter.

Vad kommer du lära dig?

PADI Jr Open Water Diver kursen består av tre avsnitt:
Teori lektioner för att förstå grunderna med apparatdykning.
Pooldyk för att öva dykfärdigheter som är viktigt för bekväma och säkra dyk.
Utomhusdyk för att repetera det du övat på i pool och för att utforska undervattensvärlden!
Under kursen kommer du göra minst 5 stycken poollektioner och minst 4 st dyk utomhus under övervakning av din PADI instruktör.

Efter godkänd kurs får du:

 • 10-11 år Junior Open Water Diver får dyka med en förälder eller med en PADI Divemaster/Instruktör till max 12 meter.
 • 12-14 år Junior Open Water Diver får dyka med andra certifierade dykare som är 18 år eller äldre. Går att uppgradera sitt certifikat till PADI Open Water Diver när de fyllt 15 år.
 • Planera och logga dina dyk med din parkamrat i förhållanden som ni är tränade eller på platser ni har dykerfarenhet ifrån.
 • Fortsätta din dykutbildning med äventyrsdyk (Adventure Dives), i PADI Adventures kursen eller någon specialkurs.

Förkrav: Kunna simma 200 m, flyta eller trampa vatten 10 minuter, inläst kursbok.
I kursen ingår: Diplom, Certifikat, loggbok, kursmaterial, Dyktabell (RDP) Lån av utrustning.
Vi rekommenderar att man investerar i egen mask, snorkel, boots, hälremsfenor.

På alla våra kurser får man fylla i en hälsodeklaration att man är fullt frisk, skulle man inte uppfylla kraven i hälsodeklarationen behöver det inte vara avgörande om man får dyka eller inte. Då får En läkare göra den slutliga bedömningen. Hälsodeklaration