Technical Diver 1

GUE Tech 1 kurs

Är det dags att ta dina dykfärdigheter till nästa nivå? Kanske är du redan en van sportdykare som vill uppleva vrakdykning eller annan teknisk dykning? Då är en GUE Tech 1 ett naturligt nästa steg.


Under utbildningen för GUE Tech 1 får du både i teori och praktik lära dig att utveckla din förmåga som dykare. Efter utbildningen kommer du vara trygg i att göra dyk ned på 50 meters djup. Du kommer även få lära dig dyka med heliummix, göra gasbyte under uppstigning och andra utmanande aktiviteter tillsammans i grupp.

Mer moment i GUE Tech 1:

  • Dykplanera
  • Dekompression
  • Att välja och hantera gas rätt
  • Lösa dykutmaningar i grupp

Efter genomförd utbildning öppnas en ny värld inom dykning. Du kommer få tillgång till vrak och andra platser som finns närmare än vad många tror. Det finns till exempel gott om vrak att utforska i vatten som Östersjön, Gullmarsfjorden och Vänern, för att nämna några.

Omfattning & utrustning

Kursen pågår oftast i sex dagar och innehåller nio dyk. Totalt håller vi i minst 40 timmars undervisning i klassrum, dykning och övriga övningar. Förutom den utrustning som du använde i din fundamentalskurs behöver du även en komplett dekompressionsflaska, dräktgasflaska med regulator och fäste samt en reel i teamet.