Specialkurser

– PADI Peak Perfomance Buoyancy (Avvägningskurs) PPB Bild
I denna kurs får du träna på att finjustera din avvägning för att spara på din utrustning dig själv och det marina livet, men även för att spara energi och förlänga din bottentid. Vill du börja fota under vattnet så är denna kurs perfekt då du vill ha båda händerna på kameran istället för på din BCD under hela dyket, så som nybörjare kan det vara svårt att använda andningen som avvägning och luften går åt till att fylla din väst eller dräkt.

Förkrav: Certifierad Open Water Diver, minimiålder 15 år, egen dykutrustning.
I kursen ingår: 2 st utomhus dyk, diplom och certifikat.

– PADI Dry Suit Diver (Torrdräktskurs)

Har du tröttnat på att frysa och funderar på att köpa torrdräkt? Då är denna kurs perfekt för dig. Torrdräkten gör att du kan dyka varmt och bekvämt under kalla förhållande, men dyktekniken skiljer sig en del från andra dräkter. Dessa tekniker är som tur är, lätta att lära sig under kontrollerade former och du kommer ha kul under din kurs. Torrdräkten gör också att säsongen bli betydligt längre, med möjlighet att dyka till och med på vintern.

Förkrav: Open Water Diver, minimiålder 12 år
I kursen ingår: 1 st pooldyk, 2 st utomhusdyk, 1st teori lektion, lån av torrdräkt , diplom och certifikat.

– PADI Wreck Diver (Vrakdykarkurs)
Vill du utforska sjunkna skepp, eller något annat spännade kanske en försvunnen skatt eller ett kraschat plan. Då är denna kurs något för dig. Under din vrak specialkurs kommer du lägga din praktik på 4 st utedyk där vi går igenom säkerhet och faror med vrakdykning. Vi kommer även nämna lite om de lagar som råder och simtekniker vid dålig sikt som används under vrakdyk.

Förkrav: Adventure Diver eller liknade, minimiålder 15 år.
I kursen ingår: 4 st dyk, 1 st teori lektion, lån av backup lampa, diplom och certifikat.

– PADI Deep Diver (Djupdykarkurs)
dykare2 I specialkursen deepdiver får du uppleva äventyr och se saker som man annars bara kunde drömma om – kanske ett vrak som ligger lite djupare än de begränsningar och utbildning du har. Under kursen kommer du täcka kunskaperna, färdigheterna och teknikerna som är nödvändiga vid djupdykning. Planering, organisation, procedurer och speciella hänsynstaganden vid avvägningen är några av de övningar vi går igenom. Minimumdjupen för dessa dyk kommer vara över 18 meter men inte överstiga 40 meter. Nedstigningslina kommer användas och dyken kommer utföras inom nödfallsdekompressions gränserna, med början av det djupaste dyket först.

Förkrav: Advanced Open Water Diver, minimiålder 15 år
I kursen ingår: 4 st  dyk, 1st teori lektioner, certifikat.

-PADI Equipment (Utrustningskurs)
Oavsett om det är regulator problem, skadad dräkt eller slitet maskband så kan Equipment kursen hjälpa dig. Kursen hjälper även dig som är på gång att köpa ditt första dykpaket. Kunskaper så som skötsel, underhåll och justeringar ingår i denna kurs. Vi kommer under kursen plocka isär en regulator i småbitar och göra en enklare service. Som Divemaster så anser vi att denna kurs är självklar.

-PADI Sidemount
Sidemount
 Sidemount dykning är något som slagit igenom stort och växer allt mer i popularitet, detta trots att det funnits i många år tidigare hos erfarna grottdykare. De fördelar som det gav med sig gjorde att flera dykare började visa intresse och började tillverka egna liknande konfigurationer. 
Idag finns Sidemount utrustning att köpa på de flesta dykcenter, för både nybörjare och tekniska grottdykare. Sidemount betyder precis som det låter, man har sin gasflaska på sidan istället för på ryggen (backmount).
 Att ha flaskorna på sidorna ger en bra strömlinjeformning vilket gör att energi sparas vid simning vilket sänker din luftförbrukning, det är också säkrare och bekvämare både på land samt i vattnet.

Förkrav: 15 år, Open Water Diver, minimum 20 loggade dyk.
I kursen ingår: 2 st Teori lektioner med konfiguration av utrustning, 1 st pool dyk, 4 st utomhus dyk, Diplom,Certifikat.
Denna kurs går att kombinera med Nitrox och Vrak dykarkursen (PADI Wreck Diver)

-PADI Enriched Air Nitrox 40%EAN
Välkommen till en av Padis mest populära specialkurs. Dykning med syreberikad luft gör att du kan förlänga din tillåtna bottentid på ett säkert sätt. Detta innebär att du får mera tid under vattnet och mindre tid på ytan, du behöver alltså inte vänta länge på ytan mellan dyken som när du dyker med vanlig luft.
 Kursen PADI Enriched Air Diver ger dig möjlighet att vara just där du vill vara – under vattnet. Detta gäller oavsätt om du håller på med undervattensfotografering, vrakdykning, är på semester på ett tropiskt resmål med kristallklart vatten, eller bara ute och nöjesdyker på en lokal plats.

Förkrav: Open Water Diver, minimiålder 15 år.
I kursen ingår: 1 st teori lektioner, 2 st dyk, Kursliteratur, Diplom, Certifikat.
Denna kurs går att kombinera med Vrak dykarkursen (PADI Wreck Diver) 

-PADI Boat Diver (Båtdykarkurs)
Båten befinner sig flera distansminuter från kusten och en uppfriskande bris blåser över det soldränkta däcket. Kättingen smattrar ankaret fälls och motorn dras ner till tomgång. Ni är framme på dykplatsen och allt talar för att det här kommer att bli ett fantastiskt dyk. Du och din parkamrat hjälper varandra ivrigt på med dykutrustningen. Det kanske bästa av allt är att ni är nästan rakt över dykplatsen, ni slipper släpa på dykutrustningen från bilen och ni slipper att gå i vattnet från stranden genom bränningar. Det ända ni behöver göra är att hoppa i vattnet och göra nedstigningen längst ankarkättingen eller nedstigningslina. Det flesta kommer förr eller senare att dyka från båt, antingen en liten eka eller stor båt med övernattningsmöjligheter.
 Båt dykning har många fördelar, förutom att det är roligt. Den främsta fördelen med båtdykning är nog att man kan nå många utmärkta dykplatser som inte är åtkomliga från stranden.

Förkrav: Open Water Diver, minimiålder 12 år
I kursen ingår: 2 st dyk, Diplom, certifikat

-PADI Full Face Mask (Helmask kurs)
Är du frusen? Denna kurs riktar sig till alla som är intresserad av att prova eller gå hela kursen . Du kanske funderar på att köpa en mask för att kunna koppla på kommunikationsutrustning, så du kan prata med din dykkamrat eller så vill du inte längre göra dina kalla dyk med fruset ansikte. Masken du kommer få dyka med ger dig maximalt synfält och är gastät vilket kan vara bra för arbetsdykare som kanske kommer göra dyk i förorenat vatten. Under kursen kommer du täcka kunskaperna, färdigheterna och teknikerna som är nödvändiga vid dykning med helmask.

Förkrav: Open Water diver, minimiålder 15 år
I kursen ingår: Lån av helmask, 1 st teori lektion, 1 st pooldyk, 2 st dyk.

-PADI Cavern Diver Cavern
Har du länge funderat på att gå en grottdykarutbildning? Då är Cavern kursen en bra start för dig. På Cavern kursen kommer vi öva olika simtekniker för denna miljö, lindragning, dykning i team, göra massor av roliga landövningar, som sedan praktiseras under vattnet. Vi kommer även träna er att hantera situationer när du hamnar i dålig sikt samt tappat orienteringen och dela gas med annan dykare i ditt team. Cavern utbildningen är en krävande kurs, där det krävs ett visst lugn för att klara olika stressande övningsmoment.

Förkrav: 18 år, Advanced OWD, 20 loggade dyk.
I kursen ingår: 1 st pooldyk, 4 st utomhusdyk, diplom, certifikat.

– PADI Drift Diver (Strömdykning)
Om du tvingats simma mot strömmen under ett dyk har du säkert ingen positiv uppfattning om strömt vatten. Istället för att kämpa mot strömmen kan du dra nytta av den; låt strömmen sköta transporten åt dig. Strömdykning är en specialiserad dykaktivitet där du lär dig uppskatt de fördelar strömt vatten ger.
Strömdykning är spännande. på vissa platser för strömmen dig mycket snabbare än du kan simma själv, du bara följer med utan att behöva anstränga dig. Det är inte konstigt att strömdykning blivit så populärt, speciellt i klart vatten där det kan jämföras med flygning.

Förkrav: Open Water Diver.
I kursen ingår: 2 st dyk, Diplom, Certifikat

-PADI Search and Recovery (Sök och Bärgning)
Som dykare är det nog ofrånkomligt att du förr eller senare råkar ut för denna typ av dykning. Det kan vara en kompis som tappar sina dyra solglasögon från båten, du själv som tappar någon del av dykutrustningen, eller någon annan som ber dig leta upp ett tappat föremål. För en dykare med utbildning i sökning och bärgning är inga föremål förlorade. Förutsatt att det tappade föremålet ligger på ett dykbart djup, det inte är för stort och att dykförhållandena inte är farliga, är föremålet inte förlorat det har bara blivit vått.

Förkrav: Advanced Open Water.
I kursen ingår: 4 st dyk, Diplom, Certifikat

-PADI Night Diver (Nattdykning)
VrakDyka på natten? Om du nyligen börjat dyka och aldrig provat på att dyka på natten låter detta kanske konstigt och skrämmande. varför skall man dyka på natten när man på ett mycket bekvämare sätt kan se samma dykplats på dagen? 
Under dygnets mörka timmar blir de nattlevande djuren mera aktiva, som till exempel hummer och vissa fiskar. Fiskar som på dagen är svåra att komma nära sover på natten, så du kan studera dem på nära håll. Många arter ändrar skepnad på natten, koralldjuren kommer till exempel ut för att fånga föda, vilket gör att revet får mer färg och ser mer levande ut.

Förkrav: Open Water, minimiålder 12 år
I kursen ingår: 3 st dyk, Diplom, Certifikat

-PADI Project Aware                                  padiaware
Allt eftersom du får en bättre förståelse för världen under vattenytan kommer du också förstå behovet av att dykare tar ansvar för bevarandet av undervattensmiljön. Dykare är de som har förstahandsinformation från denna värld och vi är också dess främsta ambassadörer.
 Spridning av detta budskap är ett av målen för PADIs Project A.W.A.R.E. (Aquatic World Awareness, Responsibility and education). Med denna kurs kommer du bli mer säker och miljömedveten och kunna besöka den akvatiska miljön utan att skada den.
Denna kurs brukar vi kombinera med avvägningskursen (PPB).
 Alla vi dykare kan se till att kommande generationer kan fortsätta att njuta av den fantastiska världen

I kursen ingår: 1 st Teori lektion, Certifikat.

– Master Scuba Diver
Du har nu dykt ett tag och gått 5 st specialkurser ur PADIs utbildningsprogram, du har även gått PADI Rescue Diver. Då tycker jag du skall komma in till oss och visa upp din loggbok samt dina certifikat så kan vi hjälpa dig med ansökan till den högsta nivån som nöjes dykare. Master Scuba Certifikatet är väldigt populärt och bevisar att du är en erfaren dykare som andra vill dyka med.

Saknar du någon kurs? titta i våran prislisa för större utbud eller kontakta oss