Första Hjälpen / EFR

– Emergency First Response (Förstahjälpen-utbildning)

Någon skär sig i fingret i köket. På gymmet faller en äldre man ner i en hjärtattack. Under en idrottstävling svimmar en yngre pojke efter att ha stått upp för länge. Två bilar krockar, förare och passagerare blir allvarligt skadade. Ett barn flyter livlöst med ansiktet neråt i en bassäng. En gäst vid ett bord nära dig på restaurangen sätter maten i halsen och kan inte andas. 

Denna typ av vardagsdramatik inträffar varje dag. Vissa behöver bara en hjälpande hand, medan andra kommer att dö eller få allvarliga permanenta skador om de inte får omedelbar omvårdnad. Vill du hjälpa? Vi har 12 års erfarenhet av livräddning och kan hjälpa dig hantera dessa situationer. Vi utbildar allt från privatpersoner till skolor och företag. Vi kan även erbjuda specialpaket efter era önskemål nybörjare ända upp till instruktörsnivå.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift 1999:7 ska det på varje arbetsplats finnas den beredskap och de rutiner som behövs med hänsyn till verksamhetens art och särskilda risker. Det handlar om att ha första hjälpåtgärder vid akut sjukdom och olycksfall som omedelbart måste vidtas för att återställa och upprätthålla livsviktiga kroppsfunktioner. EFR certifikatet visar att du är utbildad i HLR och primär omvårdnad. Teorin gör du i förväg i form av självstudier (bok+dvd). Under 2 kvällar går vi bla igenom HLR, första hjälpen, defibrillering, samt skade-sjukbedömning.

I kursen ingår: Kursbok och certifikat samt EFR decal